Másodkézből zöldebb
Lass Gábor cikke

A használt termékek iránt világszinten növekvő érdeklődést a legtöbb közgazdász azzal magyarázza, hogy a járvány miatt csökkent a szabadon elkölthető jövedelem, a használt ruha, bútor, játék pedig olcsóbb. Cikkünkben arra keressük a választ, hogy milyen hatással van az újrahasználat terjedése a környezeti fenntarthatóságra, illetve szerepel-e az okok közt a környezettudatosság is.

 

pexels-photo-6069544.jpeg

 

Ankita Roy, a londoni székhelyű GlobalData kutatóműhely vezető munkatársa arról beszélt az alapblog.hu-nak adott interjújában, hogy a vásárlási szokások drámai mértékben átalakultak, a kiskereskedelem a másodlagos piacok irányába halad. A többek között általuk is végzett kutatások megegyeznek abban, hogy a viszonteladási piac 2030-ig folyamatosan és egyre erőteljesebb ütemben nő, tizenegyszer gyorsabban fejlődik a hagyományos kereskedelemnél. A kereskedelmi szereplők egyetértenek abban, hogy nyolc-kilenc éven belül évente 80 milliárd dolláros forgalmat fog produkálni a second-hand és annak különböző leágazásai, míg a klasszikus fast fashion, a bevásárlóközpontok hírneves márkaboltjai ennek a felét, csupán 40 milliárd dollárt érnek majd el.

Tovább itt:

Másodkézből zöldebb | Demokrata

Kép forrása: pexels

 

#klímaszorongás #zöldpszichológia #klímaválság #klímatüntetés #zerowaste #klímapszichológia #klímagyász #szolasztalgia #pszichológiaielavulás #relatívelavulás #észleltelavulás #zerowaste #körkörösgazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldpszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr3717838217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Zöld Pszichológia

„A világ, amit teremtettünk, a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni a gondolkodásunk megváltoztatása nélkül.” Albert Einstein

süti beállítások módosítása