Adatkezelési szabályzat Zöld Pszichológia Blog
  1. Az Üzemeltető személye

A weboldalt, amely www.zoldpszichologia.blog.hu illetve a hozzá tartózó facebook oldalon   (továbbiakban: „BLOG”) érhető el  Csizmadia Máté -szerkesztő (személyi igazolvány száma: 137425SA; e-mail: zoldpszichologia@gmail.com a továbbiakban: Üzemeltető) üzemelteti. A Blog használata során keletkező személyes adatokat az Üzemeltető kezeli.

 

  1. Fogalmak

Jelen Felhasználási és adatkezelési szabályzatában (továbbiakban: „Szabályzat”) használt fogalmakat elsősorban az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: „Infotv.”) rendelkezéseinek megfelelően kell értelmezni. Így jelen Szabályzat alkalmazásában:

Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy. Az adatkezelések érintettjei azon személyek, akik a Blog szolgáltatásait igénybe veszik, azaz az Olvasók (továbbiakban: „Olvasó”).

Személyes adat: az Olvasóval kapcsolatba hozható adat – különösen a Olvasó neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret –, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

Hozzájárulás: a Olvasó akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.

 

  1. A Szabályzat hatálya és módosítása

A Szabályzat hatálya a Bloghoz kapcsolódóan nyújtott szolgáltatásokra és adatkezelésekre terjed ki.

Ellenkező kikötés hiányában a Szabályzat hatálya nem terjed ki azon szolgáltatásokra és adatkezelésekre, amelyek a Blogonon megjelenő harmadik személy vagy szolgáltatás hirdetéseihez kapcsolódnak vagy a Blogogon megjelenő harmadik személy vagy szolgáltatás hivatkozásához vezetnek.

A Szabályzat módosításának jogát az Üzemeltető fenntartja. Az Üzemeltető külön kérésre e-mailben tájékoztatja az Olvasókat a módosításokról.

A könyvelő mint adatfeldolgozó az adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok könyvelésében. Ennek során az adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli.

 

  1. A Weboldal célja:

A Blog célja, hogy Üzemeltető az általa készített internetes tartalmat népszerűsítse. Szakmai álláspontjairól, szolgáltatásairól tájékoztatót küldjön.

 

  1. Az adatkezelés elvei

Üzemeltető a jóhiszeműség és a tisztesség követelményeinek megfelelően, az Olvasókkal együttműködve jár el az adatkezelés során.

Üzemeltető törekszik arra, hogy a személyes adatok kezelésének alábbi elvei maradéktalanul érvényesüljenek:

-              személyes adat kezelésére csak meghatározott célból kerül sor;

-              az adatkezelés minden szakaszában megfelel ezen célnak, ide értve a kezelt adatkört is;

-              a személyes adatok felvétele és kezelése tisztességes és törvényes;

-              az adatok pontosak, teljesek és időszerűek;

-              ha az Olvasó azonosítása nem szükséges, az adatkezelés úgy módosul, hogy a Megrendelőt az adat alapján azonosítani ne lehessen;

-              az Olvasók jogai megfelelően érvényesülnek.

 

  1. Az adatkezelés célja:

Az Üzemeltető az Olvaók érdeklődése és nyilvános elérhetőségei alapján adatokat tárol.  Az adattárolás célja, hogy az Üzemeltetőt a Blogon megjelent tartalmait népszerűsítse.

A Szabályzat hatálya alá tartozó adatkezelések az alábbi célokat szolgálhatják:

-              AzOlvasó személyének azonosítása, az Olvasóval való kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás;

-              Az Olvasó szolgáltatásának biztosítása;

-              Az Olvasó tájékoztatása a Bloghoz kapcsolódó szolgáltatásokról;

-              Az Olvasó részére a szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatók, hírlevelek küldése;

-              A Olvasó hozzájárulása esetén reklámozási tevékenység, nyereményjáték;

-              Jogszabályban elrendelt kötelezettségek teljesítése;

 

  1. A kezelt adatok köre:

Az Olvasó tekintetében:

  1. keresztnév, vezetéknév;
  2. e-mail;
  3. facebook oldal címe;
  4. a felhasználói aktivitás naplózása.
  5. érdeklődési kör.

 

  1. Adatbiztonság:

Az Üzemeltető a Google saját rendszerében tárolja az a neveket és email címeket névjegy formájában.

 

  1. Az adatkezelés időtartama:

Üzemeltető a kezelt adatokat az Olvasó törlési igényének beérkezésétől számított 5 munkanapig tárolja.

 

  1. Az adatkezelés jogalapja:

Az adatkezelés az Olvasó nyilvánosan hozzáférhető adatai és feltételezhető érdeklődése alapján történik.

 

  1. Tájékoztatás kérése:

A tájékoztatási igényt a szükséges adat megjelölésével e-mailben a zoldpszichologia@gmail.com e-mail címre kell megküldeni. Üzemeltető a tájékoztatásnak – az igény teljesíthetősége függvényében - az e-mail beérkezését követő 5 munkanapon belül tesz eleget.

Üzemeltető a kezelt adatok tekintetében tájékoztatást ad a Megrendelőnek:

  • az általa kezelt adatairól
  • az adatkezelés céljáról,
  • az adatkezelés jogalapjáról,
  • az adatkezelés időtartamáról,
  • az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről)
  • az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

 

  1. Adattörlés:

A törlési igényt a szükséges adat megjelölésével e-mailben a zoldpszichologia@gmail.com e-mail címre kell megküldeni. Üzemeltető a törlésnek – az igény teljesíthetősége függvényében - az e-mail beérkezését követő 5 munkanapon belül tesz eleget. Az Üzemeltető mindaddig nyilvántartja az Olvasó adatait, ameddig a törlési igényt az Olvasó nem jelzi a Üzemeltető felé. Törlés esetén az adatok nem állíthatóak helyre.

A fentieken túl az Üzemeltető a kezelt adatot törli, ha

-        azok kezelése jogellenes, vagy jogszabály a törlést elrendeli;

-        az adat hiányos vagy téves, és ez a felhasználásukat lehetetlenné teszi;

-        az adatkezelés célja megszűnt;

-        azt hatóság vagy bíróság elrendeli.

 

  1. Adathelyesbítés

A Megrendelő a szükséges adat megjelölésével a zoldpszichologia@gmail.com e-mail címre megküldött e-mailben kérheti a Üzemeltetőtől a tévesen szereplő és általa nem helyesbíthető adatok helyesbítését. Üzemeltető az adathelyesbítésnek – az igény teljesíthetősége függvényében - az e-mail beérkezését követő 5 munkanapon belül tesz eleget.

 

  1. Reklámozási célú adatkezelés

A reklámozási tevékenységet minden esetben az Üzemeltető végzi, az adatokat harmadik személyek részére nem továbbítja.

A reklámozási tevékenység feltétele az Olvasó hozzájárulása. Az Olvasó a reklámozási tevékenységet bármikor megtilthatja.

Az Olvasó hozzájárulása alapján az Üzemeltető jogosult arra, hogy a Blog használata során keletkezett adatokat reklámozási célra felhasználja annak érdekében, hogy az Olvasó számára célzott, a címzettet érintő ajánlatokat juttathasson el. A kezelt adatokat az Üzemeltető felhasználhatja a letöltött oldalakon megjelenő hirdetési felületek személyre szabására, valamint a kilépéskor betöltendő oldal kiválasztására. Ezen műveletek automatikusan, emberi beavatkozás nélkül, számítástechnikai program által történnek.

A kezelt adatokat az Olvasó hozzájárulása alapján az Üzemeltető felhasználhatja közvélemény-kutatás, piackutatás céljára, kutatási minta összeállítására, az érintettek ilyen célú megkeresésére.

 

  1. Hozzáférés a kezelt adatokhoz, adattovábbítás, az adatok felhasználása

A kezelt adatokhoz – az Olvasó a Szabályzat 7. pontjaiban meghatározott személyes adatait kivéve - az Üzemeltető érdekkörében eljáró személyek férnek hozzá, akik az adatkezelési kötelezettségüket a jogszabályok alapján és a Weboldal szabályszerű működésének érdekében látják el.

A kezelt adatokat az Üzemeltető csak az Olvasó hozzájárulása, továbbá a törvény elrendelése esetén továbbíthatja és teheti hozzáférhetővé.

Az Üzemeltető jogosult a személyazonosításra alkalmatlan adatok statisztikai célra történő felhasználására.

 

  1. Adatfeldolgozó igénybe vétele

Az Üzemeltető az irányadó jogszabályoknak megfelelően jogosult arra, hogy egyes technikai műveletek céljára adatfeldolgozót vegyen igénybe. Az adatfeldolgozó csak az Üzemeltető döntéseinek végrehajtására jogosult, az Üzemeltető utasításainak megfelelően. Az adatfeldolgozó igénybe vétele az Üzemeltető felelősségét nem érinti.

 

  1. Az irányadó jog

A Üzemeltető Magyarországon bejegyzett egyéni vállalkozó, amely tevékenységét elsősorban a magyar jogszabályok hatálya alatt végzi.

A személyes adatok kezelésére a magyar jogszabályok, elsősorban az Infotv. szabályai az irányadók.

 

  1. Üzemeltető felelőssége:

Üzemeltető az Olvasó által megadott adatok tartalmáért, azok valódiságáért, harmadik személyeknek okozott jogsérelemért, illetve kárért felelősséget nem vállal. A közízlést- és törvényt sértő, valamint az oldal struktúrájába nem illő adatokat, képeket, fájlokat, megtévesztő hirdetéseket minden értesítés, előzetes bejelentés nélkül jogosult törölni rendszeréből.

Üzemeltető nem tartozik felelősséggel a Olvasó által feltöltött képek jogtisztaságáért. Üzemeltető jogosult a feltöltött képeket a Blog működésével kapcsolatban felhasználni.

Az Üzemeltető nem garantálja az oldalon található funkciók hiba- és zavarmentes működését, azonban minden tőle elvárható intézkedést megtesz a szolgáltatás zavartalanságának és folyamatosságának fenntartása érdekében. A Blog használata a Olvasó saját kockázatára és felelősségére történik.

Üzemeltető az Olvasó magatartásával kapcsolatban felelősséget nem vállal.

 

  1. A Megrendelő kötelessége és felelőssége:

 

Az Olvasó köteles az oldal használata során tisztességesen, mások jogainak és érdekeinek szem előtt tartásával eljárni, köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely jogellenes, vagy amely mások érdekeit sérti.

Az Olvasó köteles tartózkodni az obszcén, gyűlöletkeltő vagy uszító, a becsület csorbítására alkalmas vagy más sértő kifejezés használatától. Üzemeltető az ilyen és ehhez hasonló hozzászólást haladéktalanul törli.

A Olvasó köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely az oldal rendeltetésszerű használatát akadályozza vagy az Üzemeltető érdekeit sérti.

 

  1. Eljárás szabálysértés esetén

Amennyiben az Olvasó a Szabályzatban, az ÁSZF-ben vagy a jogszabályban foglaltakat megszegi a Üzemeltető az Olvasó számára a Blog használatát korlátozhatja vagy megtilthatja. Hatósági vagy bírósági eljárásra okot adó magatartás esetén az Üzemeltető az adatokat az illetékes hatóság, bíróság számára átadhatja.

 

  1. Szellemi alkotás

A Blogon közzétett valamennyi szellemi alkotás – ide értve különösen, de nem kizárólagosan az adatbázisokat, keresési megoldásokat, felhasznált programokat és kódokat, közzétett adatokat, védjegyeket, szabadalmi oltalom alá eső alkotásokat, cikkeket, szerkesztett és eredeti képeket – jogosultja az Üzemeltető.

Az Olvasó nem jogosult Üzemeltető másolására, többszörözésére, hasznosítására, értékesítésére, módosítására, átdolgozására, vagy nyilvánosságra hozatalára.

 

  1. Kifogás

Üzemeltető a hozzá e-mailben a zoldpszichologia@gmail.com e-mail címre megküldött panaszokat megvizsgálja és a vizsgálat eredményéről az Olvasót tájékoztatja.

 

  1. Egyéb jogérvényesítés

Az Olvasó az Infotv. alapján jogait az alábbi módokon érvényesítheti:

-        Tiltakozhat az adatok kezelése ellen, mely esetben az Üzemeltető 15 napon belül megvizsgálja a tiltakozást és döntést hoz;

-        Fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (www.naih.hu);

-        Bírósági úton érvényesítheti igényét.

A személyes adatok védelmének körén kívül eső panaszaival az Olvasó fordulhat a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatósághoz, továbbá igénye érvényesítése érdekében keresetet terjeszthet elő a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bírósághoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldpszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr1714077247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.07.04. 22:49:26

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/

Facebook oldaldoboz

Zöld Pszichológia

„A világ, amit teremtettünk, a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni a gondolkodásunk megváltoztatása nélkül.” Albert Einstein

süti beállítások módosítása