Helyezzük növényi alapokra az új évet!
Felelős Gasztrohős sajtóközleménye alapján

A Felelős Gasztrohős Alapítvány, a Fenntartható Vendéglátóhely minősítéssel rendelkező Fruccola kezdeményezésére, is csatlakozik a nemzetközi Veganuary mozgalomhoz. Januárban az alapítvány a helyi és szezonális növényi alapú étkezésre buzdítja a lakosságot, amelyhez, a tőlük megszokott módon, számos segítséget és információt ad. 

Az év eleje a fogadalmak ideje; szeretnénk egészségesebbek, kedvesebbek lenni, amihez számos tevékenységet társítunk. A veganuár kezdeményezéshez csatlakozva mindkét fenti törekvést kipipálhatjuk, hiszen a húsfogyasztás csökkentése bizonyítottan jót tesz az egészségünknek és a környezetünkkel is kedvesebbek leszünk, hiszen nagy terhet veszünk le a bolygó válláról.

Veganuary kezdeményezés 2014-ben indult, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az állattenyésztés környezetkárosító, etikai szempontokból is problémás folyamataira és egy egy hónapos kihívással népszerűsítse a növényi alapú étkezést. A kihíváshoz évről-évre egyre többen csatlakoznak világszerte; a tavalyi évben már több mint félmillióan próbálták ki a vegán étkezést egy hónapon keresztül. 

Fenntartható Vendéglátóhelyként évek óta bővítjük a kínálatunkat vegetáriánus, vegán fogásokkal, hétfőnként a napi menü kínálatunk is teljesen húsmentes. Úgy látjuk azonban, hogy a vendégeink még mindig inkább a húsos fogásokat keresik. A Felelős Gasztrohőssel közös kampányban szeretnénk minél szélesebb körben megismertetni a növényi alapú étkezés pozitív környezeti hatásait.” - mondta el Saás Petra, a Fruccola tulajdonosa.

 hónap során, ahogy azt a Gasztrohősöktől megszokhattuk infografikával, a mindennapokba könnyen beépíthető tippekkel,szakértőkkel való online beszélgetésekkel és egy ismert emberek - a kezdeményezéshez csatlakozott: Antal Éva vagyis a Vászonzsákoslány, Fiala Borcsa, Mautner Zsófi, Nagy Réka, Vida Kata, Puskás Peti, Steiner Kristóf, Jancsa Jani, Hering András és Papp Endre is - kedvenc növényi alapú receptjeiből álló gyűjteménnyel is segítik a környezetbarát étkezés iránt érdeklődőket. Ráadásul akkor sincs okunk aggodalomra, ha házon kívül kell étkeznénk, az alábbi Fenntartható Vendéglátóhely minősítéssel rendelkező éttermek kínálatában biztosan találunk vegán fogásokat: a Fruccola, KIOSK Budapest, Szabad Bisztró, Bartók Pagony, La Mimosa, Four Bites catering és a Mezna is csatlakozott a kampányhoz. 

271320182_4212512772184041_4049990980290566782_n.jpg

Kép forrása: Felelős Gasztrohős (Grafika:Kőfaragó Anna) 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldpszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr2816806060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Zöld Pszichológia

„A világ, amit teremtettünk, a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni a gondolkodásunk megváltoztatása nélkül.” Albert Einstein

süti beállítások módosítása