Szívószál:kapudrog vagy önámítás?

Valószínűleg már mindenki hallott róla, hogy az eldobható műanyag szívószálak használatával érdemes leszámolni. Viszont egyre hangosabbak azok az érvek, amelyek szerint ez egy felesleges kezdeményezés, hiszen a műanyag szívószálak betiltása se változtat sokat a környezetszennyezésen.


**Csizmadia Máté, a Zöld Pszichológia  blog szerzőjének vendégposztját olvashatjátok a Felelős Gasztrohős Szívószálmentes Augusztus kezdeményezése kapcsán.** A Napi Táptudás blogján. 

Először is le kell szögezni, hogy önmagában nem a szívószál mentesség fogja megmenteni a bolygót a műanyagba fulladástól. Legalábbis nem önmagában, hiszen a műanyagszemét kevesebb, mint 1 százalékáért felelős. Ugyanakkor sok embernek ez az első lépése a környezettudatosság felé. Kapudrog, ahogy a Qubit újságírója oly találóan megjegyezte. És egyben szimbólum is, mint például a panda. Nyilvánvaló, hogy a méhek kipusztulása katasztrofálisabb hatással járna, mint a pandáké, mégis ez az állat volt az, amire a gyerektől a felnőttig mindenki megmozdult. Tehát egy szívószál mentes augusztus pszichológia értelemben komoly lökést adhat a környezettudatos életmódnak.

szivoszalmentes_augusztus_pszichologia.jpeg

 

A teljes bejegyzés itt érhető el:

Szívószál: kapudrog vagy önámítás? 

Kép forrása: Pexels

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldpszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr4216220476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Zöld Pszichológia

„A világ, amit teremtettünk, a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni a gondolkodásunk megváltoztatása nélkül.” Albert Einstein

süti beállítások módosítása